TERMIČNI PRENOS PRETISKA

VISOKA LOČLJIVOST IN FLEKSIBILNOST TERMIČNI PRENOS PRETISKA

Pretisk s termičnim prenosom (TTO) je idealna rešitev za prenos različnih podatkov z zelo visoko ločljivostjo na prožen embalažni material, kot so folije (polipropilen, polietilen itd.), Fleksibilen aluminij, nalepke, papir, tyvek (medicinska industrija) in kartice s sijajem. Za razliko od drugih brizgalnih tehnologij so tiskalniki TT v neposrednem stiku s podlago, kar omogoča bolj kakovosten tekst, grafiko in črtne kode. Ta zelo čist postopek tiskanja tudi zagotavlja, da videz/oblika embalaže, ki jo želite natisniti, ostane nespremenjena. Neposredno tiskanje s termičnim prenosom se lahko uporablja za tiskanje preprostih datumov in serijskih kod, logotipov, opisov izdelkov, seznamov sestavin, prehranskih panelov in popolnoma skladnih črtnih kod vrhunske kakovosti.

TTO tiskalnike je potrebno integrirati v gostujočo napravo, ki je običajno stroj za pakiranje FFS (oblikovanje, polnjenje in pečatenje)

Poznamo dve vrsti naprav TTO in sicer neprekinjeno tiskanje (tiskalna glava je statična) ali prekinjeno (premikanje tiskalne glave), odvisno od tega, katero napravo uporabljate

 TTO se lahko uporablja tudi v kombinaciji z označevalci, kjer je na etiketo natisnjeno krajše različno besedilo, preden je etiketa pritrjena na izdelek

 Ločljivost tiskanja je 300 dpi z možnostjo uporabe tehnologije tiskanja na vogalih, kar omogoča zelo kakovostno tiskanje različnih podatkov

 TTO se uporablja za tiskanje datumov, ure, podatkov za sledljivost, črtnih kod, logotipov, sestavin, kritičnih informacij o hrani (alergije, kalorije …), informacij za uporabo in promocijskih sporočil.

KAKO TTO DELUJE

NEPREKINJENO TISKANJE

Med tiskanjem se embalažna folija premika. Tiskalna glava je statična in tiska na gumijasti valj za tisk.

PREKINJENO TISKANJE
Med tiskanjem embalažna folija miruje. Premika se samo nosilec tiskalne glave, ki tiska na gumijasto tiskalno ploščo.

VISOKA PRODUKTIVNOST
Spremenljive podatke je mogoče v realnem času spremeniti za vsako opravilo tiskanja, brez da bi prekinili proizvodno verigo.

PRVOVRSTNA KVALITETA IN TRAJNOST
Postopek tiskanja s termičnim prenosom prinaša ostre in čiste rezultate tiskanja v visoki ločljivosti, ki je odporno na poškodbe zaradi praskanja ali drgnjenja, pogostega pranja in zunanjih elementov, kot so olje, bencin in alkohol.

FLEKSIBILNOST
Izdelke je mogoče natisniti v vseh situacijah, lahko so stacionarni ali pa se pomikajo. Površine se v realnem času spreminjajo, da se poravnajo s tiskalnikom.

EKO KOMPATIBILNO
Tehnologija pretiska s termičnim prenosom se izogiba uporabi tekočega črnila, ki slabo vpliva na okolje in se mora sušiti in zmanjšuje potreben prostor za zaloge v skladišču.
SPOZNAJTE POPOLNOMA NOV Linijski tiskalnik XTO